Sådan kommer du igang med en webshop!

Mange drømmer at starte et webshop og sælge et produkt, som de har en stor passion og interesse for. Har man ikke styr på marketing og en smule kode, kan det dog virke som lidt af et bjerg, der skal bestiges. Derfor tænker mange, at det kræver en stor investering både i lager, men også i en programmør, designer og en marketing mand. Du kan dog også vende den om, og tilegne dig lidt evner selv, så du kan det meste selv, og så få hjælp til de områder, der kræver en ekspert. I denne guide gennemgår vi nogle af de ting, du skal være opmærksom på!

Markedsføring

Lad os antage, at du driver en webshop, der sælger luksuriøs og prestigefyldt champagne og vodka. Det at åbne en webshop er noget helt andet et at åbne en fysisk butik. Her kommer kunderne ikke forbi af sig selv, som de gør i en vinbutik på en befolket gågade. Du skal selv gøre dig synlig og tiltrække de potentielle kunder, der kunne have en interesse i at købe dine champagner, whiskeys med mere.

Der findes en række metoder til, hvordan du selv kan gøre dig mere synlig. Det kan du blandt andet gøre på Google, AdWords, Bing og Facebook, hvor du kan tiltrække besøgende. Fordelen ved Google er klart, at du kan synliggøre dig overfor brugere, der allerede har vist en interesse i dit produkt, inden de besøger din hjemmeside. Så er der også facebook annoncer, hvor du virkelig for en relativt lav klikpris kan ramme et stort antal mennesker.

CMS

CMS er det system, hvor du skal have din webshop. Det er ofte her, hvor de fleste bukker under og synes, at det bliver for avanceret. Der findes dog en lang række meget brugervenlige cms-systemer derude, hvor du kan have din webshop. Der er eksempelvis WordPress og Woocommerce, Shopify, DanDomain med mere. Du kan her få et flot tema til din shop for relativt få penge, og så skal du bare have udfyldt shoppen med indhold, kategorier og dine produkter. Har du lidt småproblemer med enkelte ting, som eksempelvis at opsætte betaling med mere, kan du altid hyre en ekspert ind i et par timer, så der er helt styr på det hele.

Så er der bare en ting at gøre, og det er at give den maks gas med din shop!