Egen hjemmeside eller webshop med WordPress

Mange drømmer at starte din egen hjemmeside eller webshop. At kunne promovere sig selv, eller sælge produkter online. Med egen hjemmeside eller webshop har du nemlig mulighed for sælge det du brænder for, eller skrive om din passion, samtidig med at du kan tjene penge på det du skriver om. Online-mediet giver uanede muligheder for at selv skabe noget unikt online.

Det kan dog virke uoverskueligt at skulle lave sin egen hjemmeside. Hvor skal man starte, hvordan gør man, og hvordan kommer man i det hele taget i gang? Det er faktisk ikke så svært. WordPress Guiden har lavet en gratis guide til hvordan du selv kan komme i gang med at lave din egen hjemmeside eller webshop. Her lærer du, trin for trin hvor du skal starte, og hvilke nødvendige skridt du skal igennem. Når du er færdig med guiden er du i stand til selv at lave en hjemmeside, samt en velfungerende webshop som kan tage imod dankortbetaling.

WordPress hjemmeside

WordPress er verdens mest benyttede CMS – Content Management System – et system til at håndtere indhold og opbygning af en hjemmeside eller en webshop. WordPress kom til verdenen i 2003, og blev hurtigt populært, takket være bloggere som var koblet sammen i et netværk og som ofte linkede til hinandens blogs og kommenterede på hinandens historier etc. Siden da har systemet udviklet sig til at være et CMS, som netop gør du nemt kan lave egen hjemmeside. Systemet er utrolig brugervenligt og med lidt hjælp og vejledning kan man hurtigt få opbygget noget godt.

Det kræver ikke meget for at komme i gang, faktisk kun 3 ting.

Domæne

For at have din egen hjemmeside kræver det et domæne. Et domæne er den URL der skal indtastes i browseren for at tilgå hjemmesiden.

Webhotel

Sammen med et domæne kræver det også, at du har et webhotel, hvor din hjemmeside skal hostes. Der findes mange forskellige webhoteller derude, og når du tilkøber et webhotel, kan man ligeledes tilkøbe et domæne.

WordPress

Når du har fået styr på domæne og web-hotel, skal du have installeret WordPress på dit domæne. WordPress er relativt nem at installere og kan gøres på flere måder, eksempelvis igennem en 1-Click-installation, som er den nemmeste måde.