Gode råd til at få succes med din webshop

Mange starter webshops for at lukke dem kort tid efter. Det gik ikke lige som forventet, og i virkeligheden slet ikke så let. At opbygge en webshop kræver hårdt arbejde, mange lange nætter og ikke mindst et kendskab til mange forskellige ting – herunder markedsføring, indkøb, salg, økonomi og så videre og så videre.

I denne artikel får du en række råd, der får dig ordenlidt i gang med din webshop!

Hav dit fundament i orden

Du kan med fordel kigge på din webshop som var det et hus. Et hus står ikke uden et fundament. Det kan en webshop godt, men på sigt holder det bare ikke. Det er som udgangspunkt altid en god idé at have et solidt shopsystem, som du kan se dig selv i fremover, og som også giver mulighed for at vækste og få endnu flere varer! Det er også altid en god idé at finde et system, hvor der er integrationer til forskellige ting som for eksempel e-mail opsamlere og forskellige typer af software, der kan hjælpe dig i din online markedsføring. For at nævne nogle gode systemer kan du for eksempel vælge Shopify, WordPress eller Magento. Det er også en god idé at vælge et system, der kan integrere til økonomisystemer og bogføre automatisk, så du ikke skal bruge alt din energi på at bogføre, når der kommer gang i forretningen.

Markedsføring skal du have styr på

Markedsføringen er nok et af de områder, hvor flest webshopejere mister modet. Online markedsføring kan virke svært at begynde på, men du kan faktisk med ganske simple trin, komme godt fra land med din nye shop. Da du sandsynligvis ikke har råd til at gå ud at hyre en dyr konsulent til at starte med er det vigtigt, at du selv får dig en grundlæggende viden om, hvordan markedsføringen fungerer. Du bør allerede nu begynde at læse op på begreber som SEO, Google AdWords, E-mail marketing, Social media marketing og konverteringsoptimering. Jo før jo bedre! Et godt eksempel på en webshop, der har styr på alle aspekter indenfor markedsføring er byggemarkedet 10-4.

Glem ikke det gode købmandskab!

For at du kan have en velfungerende webshop, skal der penge i kassen. Derfor er det enormt vigtigt, at du skaffer dig nogle gode aftaler med dine leverandører og generelt prøver at få tingene så billigt som muligt. Gør det med måde, du skal have et godt forhold til din leverandør, da dette gavner dig på længere sigt. Men penge sparet på den front er typisk de lettest tjente penge.