A-kasse for selvstændige

I dagens Danmark er det værd at tage et kig på de danske A-kasser. Både som lønmodtager såvel som selvstændig.

Indenfor de seneste år er flere danskere, især unge begyndt på at se mulighederne i, at starte virksomhed selv. En tendens der bakkes utroligt meget op omkring fra regeringens side. Selvom der er flere og flere der starter op er der desværre også flere der lukker igen og størstedelen lukker allerede indenfor første år. Størstedelen af disse virksomheder startes op på hobby plan og videreføres aldrig til noget større. Dog er der naturligvis også personer som sætter alt på spil for deres forretningsidé og flere ender ud med at må lukke med store omkostninger til følge. Derfor burde flere være medlem af en A-kasse for selvstændige.

Der findes en del A-kasser på markedet i dag og tallet er oppe på ca 29 danske A-kasser. Både tværfaglige og faglige A-kasser. De priser der er gældende for at være medlem er stort set de samme og det kan derfor især betale sig, at kigge efter en A-kasse med faglig afgrænsning til selvstændige og iværksættere der bestemt vil kunne rådgive de enkelte personer på den absolut bedste måde uden sidestykke. De har den nødvendige erfaring til at rådgive på sådan en måde, at man hurtigt og nemt kan få luft i økonomien og finde et arbejde der om muligt kan passe med ens forretning som man også har mulighed for at drive sideløbende med at man søger små jobs på evt. deltid. Der er bestemte regler på dette område som man bør forhører sig om hos sin lokale A-kasse.

Hvilken skal man vælge?

Skal man vælge en dyr A-kasse eller en billig? Det er stort set ligegyldigt om du vælger en dyr eller billig A-kasse for der er ikke forskel i, hvor meget du kan få udbetalt i dagpenge. Dette beløb er nemlig fastsat af staten som vil udbetale det samme til alle dagpengemodtagere uanset brancheforhold og tidligere erhvervserfaring. Ønsker man et højere dagpengebeløb kan man vælge at tegne en lønsikring som kan give op til 90% af sin tidligere løn igen, hvis man står som ledig. Det er dog også vigtigt at nævne at man kan vælge at fuldtidsforsikrer sig, mens man også kan vælge at deltidsforsikrer sig, hvis man f.eks.vis stadigvæk har en lille virksomhed som man gerne vil arbejde videre med på sidebanen.