Vælg autoophug med omhu

Som iværksætter har du typisk ikke mange penge mellem hænderne det første stykke tid. I en start-up fase vendes hver en krone for at maksimere udbyttet samt for at sikre en bæredygtig likviditet. Betaler du først for meget for en given genstand pga. manglende forhandlingserfaring, ryger disse ekstra kroner ofte direkte fra din egen lomme.

Hvad enten du ejer en brugt eller ny bil, kommer du højst sandsynligt til at gøre brug af en autoophugger inden for bilens levetid. En autoophugger ligger inde med brugte originale reservedele som du kan købe, såfremt du mangler en del til din bil. Det er en stor økonomisk fordel at kunne gøre dette, da du på den måde undgår at skulle købe en ny reservedel til en meget højere pris.

Kører du i en ældre bil af middel eller lav kvalitet har du oftest ingen fordel ved at købe en helt ny reservedel, da denne ikke modsvarer resten af bilens kvalitet eller værdi. De øvrige dele på bilen kan f.eks. gå itu længe før, at den nye reservedel gør dette, hvorfor du har spildt pengene ved en evt. skrotning.

Henvender du dig til en leverandør af autoophug kan han ud fra dit registreringsnummer se specifikationer på din bil, og derudfra vurdere hvilken reservedel du bør købe i en given situation. Det er nødvendigt at du har en fast leverandør af autoophug, da dette sikrer gensidig tillid og ikke mindst at autoophuggeren kender til din bil. Det kan være en fordel for dig, hvis han har lavet tidligere skader og solgt dig reservedele, da han så i langt større omfang kender bilens stand og finesser.

Indhent flere priser

Er du ny på markedet og har du ikke tidligere gjort dig erfaringer inden for autoophug-markedet, bør du henvende dig til et bredt udsnit af forskellige autoophuggere. Ved den indledende dialog beder du om en pris på den service eller den originale reservedel som du har brug for, hvorefter du beder om en mail på dette.

Er han ikke villig til at sende dig en mail og dermed et skriftligt tilbud, så bed i stedet om at have tilbuddet åbent i x antal timer/dage, indtil du har bestemt dig for hvilken leverandør, du ønsker at anvende.

Ud fra de forskellige tilbud eller pristilsagn kan du vurdere, hvilken autoophugger der virker bedst. Det er vigtigt, at du ikke kun fokuserer på prisen, da en lav pris kan dække over en dårligere service eller andre mangler, som de øvrige leverandører af autoophug har som standarder.

Du kan finde en samlet oversigt over autoophuggere i Danmark på bilordning.dk også benævnt Miljøordning for Biler. Du kan se min foretrukne autoophugger her: Autoophug i Sørvad.

Husk på at autoophuggere tænker forretning ligeså vel som du selv gør. Så kan du give modydelser til gengæld for en brugt original reservedel, vil han tage imod, såfremt du naturligvis er en dygtig nok sælger.

Dette indlæg er skrevet med inspiration fra Hr. Hansen, som arbejder hos Autoophuggeren.dk.