Sengen er helt sikkert et af de vigtigste møbler i husholdningen

Kan du forestille dig ikke at have en seng? Nej vel, i og med at det er her vi finder ro og fred, og samler energi til den kommende dag.

Prøv så at forestille dig en seng du sover dårligt i, og vågner mørbanket og mere træt end da du lagde dig til at sove, det er heller ikke rart, og kan på sigt give dig alle mulige afledte problemer, af både fysisk og mental art.

Derfor er det en rigtig god idé at forholde dig til hvordan du sover med jævne mellemrum, om det er så godt som det kan blive, og bør være.

Det handler også om hvad der passer præcis til dig, for det er ikke alle senge der er lige gode for alle, eller tilgodeser alle behov.

Brug din krop som målestok for den bedste seng

Vi er som mennesker forskellige, og det betyder også at vi har forskellige kroppe, der kræver at du forholder dig til din egen når du skal vælge din fremtidige nye seng.

Penge er naturligvis også en faktor, når der skal vælges en seng, men hvis pengene er den største faktor i dit valg, så er kvaliteten af mindre betydning, og du kan risikere at ende med noget der ikke er godt for dig, så vægt kvaliteten højt.

Først og fremmest er der din kropsvægt, som skal bruges til at finde ud af hvor fast en madras du skal bruge, jo mere du vejer, jo fastere skal madrassen være, for at kompensere for vægten.

Ud over det, så er der længden af kroppen, hvis du er meget lang, så skal madrassen jo passe til den længde.

Forskellige typer af senge og deres fordele

Den mest simple type som alle kender er boxmadrassen, hvor du får en simpel seng til en god pris, det kan være hvis du ikke har meget plads, eller lige skal til at flytte hjemmefra.

Den er som regel nem at have med at gøre, altså at samle, pille fra hinanden, og flytte rundt efter behov og behag, hvilket kan være en fordel hvis du flytter ofte. Selv om den er simpel, så kan du få boxmadrasser med komfortzoner, der sikrer dig et minimum af komfort.

Så er der den mere præsentable type, som er kontinentalsengen, som fremstår mere æstetisk indbydende end boxmadrassen, fordi den er beklædt med møbelstof, hvilket sikrer et flot udseende.

Den har en god højde over gulvet, hvilket gør at du stiger ud af den, og ikke op fra den, og så har den som regel komfortzoner. Hvis det skal være lidt mere pimpet, så vælg en elevationsseng, som du kan tilpasse helt efter eget hoved og forgodtbefindende.

Hvad der er bedst for dig kan du finde ud af ved at kigge på hvilken seng er bedst i test.