Rygepolitik for dine ansatte

Rygepolitikken har været på en lang rejse her i Danmark, hvor der for mange år siden var  hvad man kan kalde stort set fri rygning, til i dag hvor rygeforbud på den ene eller anden måde bliver udstedt til højre og venstre.

Det kan være et sårbart emne at tage op og hvis man er iværksætter med flere ansatte, så kan det være nødvendigt at få defineret en rygepolitik, så folk ved hvad de kan holde sig til og konflikter medarbejderne imellem kan holdes nede.

Som arbejdsgiver er man interesseret i at have en sund medarbejder med færrest mulige sygedage, og alle ved at rygning er skadeligt for kroppen og helbredet. Derudover er det også ofte sådan at  rygere har flere pauser om dagen, da de skal udenfor for at ryge. Da det samtidigt er blevet mere legitimt at have totalt rygeforbud, i og med det efterhånden er sket i en del kommuner. I TDC er det netop blevet indført at man kun kan ryge i frokostpausen og ellers er rygepauser for egen regning. Denne model kan være god at benytte i mange henseender, og oftest modtaget uden al for meget modstand.

Det er vigtigt at tænke sin rygepolitik ordentlig igennem, så hvis man her firmabiler gælder forbuddet også der osv. Det kan være svært for en rygere at begrænse sit forbrug af smøger fra den ene dag til den anden, og efter et firma har indført sådan et forbud, så er det godt at tilbyde en eller anden for form hjælp til gengæld.

Bl.a er e-cigaretter blevet købt i flere små og mellemstore virksomheder som nikotin erstatningsprodukt til deres medarbejder, da de har vist sig at effektive når det gælder om at blive røgfri, da overgangen fra analoge cigaretter til elektriske cigaretter er mindre end ved andre rygestopmidler. Hvis man vil vide mere om e-cigaretter så tag et kig på ecigaretguiden.dk og få nogle gode råd.

Hvis man vælger at benytte sig af denne løsning, så kan medarbejderne benytte e-cigaretter indenfor. Man skal være opmærksom på at der kan opstå modstand fra ikke-rygere, da de tror at de bliver udsat for passiv rygning. Al forskning tyder dog på at dampen ikke udsætter “passive” for fare. Hvis man vil vide mere om hvad man ved o e-cigaretter på nuværende tids punkt, så anbefaler vi at læse mere her