Privat webhotel eller professionel hosting

Hvor går grænsen for hvornår man skal skifte fra et alm. private webhotel til en mere professionel hosting.?
Den kan være svær at finde, men det som skal afgøre det må være webhotel priser, besøgende dermed trafik og sidens størrelse.

Personligt har jeg selv følgende kriterier for hvornår jeg flytter mine hjemmesider fra et privat webhotel, dem vil jeg gerne dele for argumentere for.

  • Trafik, hvis din hjemmeside har mere end 10.000 besøgende pr. mdr.
  • Størrelse, hvis din hjemmeside er en større portal.
  • Fremtidsplaner, hvad er dine planer.

Trafik
Hvis du har en hjemmeside som har mere end 10.000 besøgende, mener jeg det er på tide at flytte. Grunden til dette er er at din hjemmeside har en sådan størrelse, at det er nødvendig at sikre dig at du har din egen backup mulighed da en hjemmeside med et sådan besøgstal at den kan/vil tiltrække uønsket opmærksomhed.
Men denne uønsket opmærksomhed er i form af hackere og crackere, som vil skabe opmærksomhed på dem selv, et sådan angreb vil have nemmere ved at nedlægge serveren grundet det store antal af andre kunder på serveren. Det kan gøre at din side går ned og dine brugere ikke kan bruge hjemmesiden, det vil som det mindste koste dig indtjening men også faste brugere. Men det kan også have det resultat at din udbyder lukker dit webhotel ned, fordi dit webhotel belaster serveren for meget noget som findes som en regel hos de fleste webhotel udbydere.
Men du vil også være sårbar for andre som køre deres hjemmeside på samme måde…

Størrelse
Er din hjemmeside af den store udgave og dermed mere er en portal, som indeholde meget data i form af tekster, billeder, profiler osv. Så vil det være afgørende for sidens overlevelse at du har adgang til en backup af din hjemmeside / portal, noget som langt de fleste webhoteller til private ikke tilbyder.
Her vil en professionel hosting være svaret for dig, da du her hurtigt kan genskabe din portal hvis den har været ude for et angreb som har slettet alt data eller du har lavet en fejl der har slettet alt. Den sidste har jeg selv prøvet på den hårde måde, jeg måtte sidde og genskabe min portal ud fra cached sider på Google det kostede tid og penge…

Fremtidsplaner
Hvad er din planer med hjemmesiden, er det dit håb og plan at siden skal være en af dem som blander sig i toppen inden for din niche. Så kan det være en god ide at vælge den professionelle hosting fra starten af, for så slipper du for at skulle gøre det senere i forløbet.
Dermed sikre du dig mod problemet med trafik, arbejdet med at skulle flytte og du har fra starten af adgang til din personlige backup.

Men uanset hvilken form for hosting du vælger så brug en webhotel guide til at hjælpe dig med at finde den rette pris og indhold som du skal bruge.