Valg Vine

Valg Vine

De tre “P” s for at vælge vine er Pris, præference og Pakning. Opbevar disse i tankerne, når du besøger din lokale vinhandler, og du vil sandsynligvis komme væk med en vinder vin.

Pris 

Den pris, du er villig til at betale (eller ikke betale) for en flaske vin er en afgørende faktor i udvælgelsen af en vin, der er rigtigt for dig. Borte er de dage, hvor du kun kunne købe en “god” flaske vin for over 500kr. I dagens marked er der masser af store vine til rådighed for omkring  50kr, nogle for betydeligt mindre. Så forvisset om, at du ikke bliver nødt til at droppe et bundt af penge til at eksperimentere med forskellige vine. En anstændig vinhandler vil være i stand til at give dig masser af forslag i dit angivne prisklasse.

Præference 

Ahh, præferencer. Vi har alle dem, og de ændrer sig ofte i et øjebliks varsel, men med vin præferencer lad dem blive påvirket af, hvad du vil drikke dem med, eller hvem du vil dele dem med. For eksempel, hvis du er vært for en happy hour får sammen, kan dine præferencer læne mod “sikre” røde og hvide. For folk, som måske ikke er vant til at tungere og rørige, heartier vine, give dem en pause – købe en blødere Merlot eller Pinot Noir (undertiden benævnt “Starter Reds”). For en hvid, er der ikke nyde en forfriskende Gewurztraminer? Hvis du søger at eksperimentere med en ny sort, og derefter tale med din lokale vinhandler om vine, stilarter og mærker, at du har nydt i fortiden, og beder om specifikke anbefalinger bør give tilstrækkelige retning for en anden stor finde. Hvis du er ny vin og er på udkig efter et par forslag – prøv en Riesling, Gewurztraminer, eller en Muscat dessertvin hvis sødere vine passer til din smag. Hvis du foretrækker en tør hvidvin derefter lede efter en Pinot Blanc, Chardonnay, Pinot Gris eller Sauvignon Blanc. Som for rødvine. Starter med en Gamay, Pinot Noir, eller Merlot, hvis du ikke vil have noget for kompleks eller fyldige Hvis du søger for at skrue op for kompleksiteten meter, så gå med en stor California Cabernet Sauvignon, Syrah (eller Shiraz hvis dens fra Australien) eller en Zinfandel.

Par vin

Hvis du er på udkig efter en vin specifikt til par med middag i aften, så tag højde for, hvad de vigtigste ingredienser vil være. Vil det være hvidt eller rødt kød? Vil du bruge friske eller tørrede krydderurter og hvilke typer? Vil skålen være krydret eller frugt fyldt? Disse spørgsmål kan spille en central rolle i beslutningen om, hvilke vine vil parre godt med specifikke entrees. Generelt hvidvine accent lettere flavored måltider virkelig godt;. Mens rødvine ofte komplimenterer heartier måltider en smule bedre Husk, at parring fødevarer og vine er 99% personlige præferencer og 1% videnskab.

Købe vin online på: http://www.supervin.dk

Skriv en kommentar