Tips til et smukt julepyntet hjem

Med en jul der kommer lige rundt om hjørnet, så er det på høje tide at få pyntet hjemmet op, både indvendigt og udvendigt. Det kan dog hurtigt gå hen og blive en meget dyr fornøjelse at få både julepynten og julegaverne til at gå op i en større enhed.

Derfor har jeg lavet en guide til hvordan den kan gøres, med inspiration fra hvordan vi fik pyntet op til jul i år.

Opstarten:

Vi besluttede os for at lede efter en online isenkræmmer med gode juletilbud og som havde de ting vi havde behov for.

Grunden til dette var at vi ikke ville tage i isenkram butikkerne og supermarkederne, dermed slippe for hele juleræset og den stress der medfølger.

Vi havde allerede fået pyntet indvendigt med julepynt fra forrige år, og havde to lysekæder til overs, som begge tåler udendørs brug.

Vi lagde et budget på MAX. 1.000 kr. som under alle omstændigheder skulle overholdes.

Indkøbet:

Vi fandt julepynt, julekrans og lysekæder hos Damborg Isenkram (Damborg.dk). Hvor det samlede blev 860 kr. Der var udsalg på alle de ting vi købte, så vi sparede alt i alt 540 kr., og med en fri fragt service ved køb over 500 kr. sparede vi også penge på den post.

Her er hvad vi fik for pengene:

– 2 stk. Julekranse med lys til 99,95 kr/stk, førpris: 199,95 kr/stk

– 2 stk Lysekæder med 80 LED lys i hver til 129,95 kr/stk, førpris: 199,95 kr/stk

– 2 stk 110 cm. høje træer med lys til hver 199,95 kr/stk, førpris 299,95 kr/stk

Opsætningen:

De to nøgne træer satte vi op på hver side af hoveddøren. Det giver en dejlig varm velkomstfølelse til vores gæster og gør vores hjem mere indbydende.

De to julekranse blev sat op på ydermuren ved siden af vores vinduer. De hjælper med at give liv og varme til de ellers så grå betonvægge.

De to købte lysekæder blev sat ovenpå vores hække ved indgangen til vores have. Desuden satte vi en op i den runde busk vi har til højre for stien hen til vores hoveddør. Disse lysekæder spreder lyset ud til flere områder i vores forhave og giver en indlukkede og komplet tre dimensional følelse af julelys, uden at være alt for meget.

Sidst var også det der tog længst tid, var at sætte en lysekæde op under vores tagrende. Det var den sidste brik i puslespillet. Julelyset i tagranden hjælper med at ramme huset ind, samt den giver lys fra en højere dimension, hvilket styrker følelsen af at man er omringet af lys og varme, når man som gæst kommer til vores hjem eller når man kigger ind som forbipasserende.

Konklusionen:

Vi fik overholdt vores budget, vi brugte kun en halv søndag på opsætningen og vores hjem er blevet varmt og indbydende. Så vi kan i ro og mag sige at missionen lykkedes til fulde.

En tanke om “Tips til et smukt julepyntet hjem

  1. Super god artikel. Jeg har aldrig overvejet at købe isenkram online, men det vil jeg da til at kigge på, når der er så mange penge at spare.

Skriv en kommentar