Teambuilding er ISÆR for start-ups

Hvis du er iværksætter og har haft vind i sejlene, og har ansat nogle mennesker, så kender du det nok allerede. Det kan være gået lidt hurtigt i opstartsfasen, og pludselig er sammenholdet ikke det samme i virksomheden som det var tidligere. Det kan være at i startede med kun at være dig og måske så en enkelt eller to mere, og inden du fik set dig om, var der 10 ansat i virksomheden, og så er kulturen pludselig en anden.

Forandring er godt, og når man som virksomhed vil være i vækst, er man også nødt til acceptere, at man bliver flere mennesker om opgaverne, og derfor ikke længere er det der lille tætte fællesskab, som man var i opstarten. Dette er både på godt og ondt.

For i virksomheder er det nu en gang sådan, at hvis der ikke sker en udvikling, så står man i stampe, og det er de færreste virksomheder, der vil stille sig tilfredse med dette på den lange bane. Så er det sådan set lige meget om i er to, ti eller tyve.

Teambuilding er ikke kun for gamle støvede virksomheder

Der er mange, der forbinder teambuilding med store virksomheder, hvor en eller anden leder synes at Birgitte fra regnskab da også skal kende Henning nede fra produktionen og Søren fra marketing. Teambuilding er dog meget mere end det, og hvis det bliver gjort på den rigtige måde, kan der være en masse gode ting at hente i dette. Event Republic er et eventbureau der tilbyder teambuilding og diverse andre firmaevents.

Der er nemlig mange der fejlagtigt kun forbinder teambuilding med en række øvelser der skal laves på tid i nogle små teams i virksomheden. Dette kan stadig være teambuilding, men det kan også være meget mere end det. Tænk på alt hvad i laver i virksomheden, der ikke almindeligt arbejde, som en form for teambuilding.

Tager i ud og spiser sammen kan det også kaldes teambuilding, da det er med at knytte jer sammen som hold.

Husk kulturen i virksomheden

Når men er en lille virksomhed der er inde i en hurtig udvikling, er det en god ide at stoppe op fra tid til anden og lige mærke efter, om man nu er på rette sport, og om kulturen i virksomheden er, som den skal være, og hvis den ikke er, så overvej om teambuilding kan hjælpe jer lidt på vej.

 

Skriv en kommentar