Sådan fjerner du rødvinspletter

Sådan fjerner du Rødvinspletter

Vi alle kender til det at man har siddet til bords og spist og drukket det meste af aftenen. Mange af os har en forkærlighed for at drikke nogle gode vine. Men om det er en dyr eller en billig vin vil man altid syntes det er frygtelig træls hvis man kommer til at spilde lidt på sin trøje. Især hvis denne er nyindkøbt til den fest som man nu er taget til.

Men nu er hjælpen her til at få fjernet disse pletter som i mange år har gjort at vi har måtte smide meget godt og nyt tøj ud.

  • Når du har spildt på trøjen skal du så vidt det er mulig skynde dig at hælde danskvand med brus på pletten. Dette skal ske inden vinen størkner, da man på denne måde kan vande vinen ud af skjorten.
  • Når du har vandet skjorten godt, skal du bruge noget papir eller en klud. Køkkenrulle er rigtig godt, dette presser du mod pletten. Du kan presse hårdt med knoerne for at suge så meget så muligt.
  • Herefter hælder du danskvand på pletten igen, og gentager processen fra step 2.
  • Hvis der stadig er noget rødvin tilbage på skjorten kan du med fordel dryppe noget glycerin på, og lade det virke i ca. 7-8 timer. Bemærk at pletten ikke må blive tør. Så du kan med fordel putte den i en pose og lukke den godt til.
  • Herefter vasken skjorten i vaskemaskinen, og du har nu en ren og pæn skjorte igen.

Hæld og lykke med at fjerne rødvinspletter fra dig tøj.

Skriv en kommentar