Rispapirlamper til bolig og fest

Rispapirlamper gennem tiden

Kunsten at skabe rispapirlamper er en kinesisk tradition, der går tusinder af år tilbage . I dag er de en højt værdsat boligindretning og bruges ofte når vi danskere holder en fest og anvendes over hele verden.
De tidligste tegn på rispapirlamperne i Kina kan dateres til 230 f.Kr.. Over tid, lanterner blev et symbol på lykke og levetid, som de fortsat udgør den dag i dag. De smukke rispapirlamper er blevet populære, takket være den kinesiske Lantern Festival, der fejres på den 15. dag i den første måned af det kinesiske nytår . Folk fejrer ved at gøre lanterner til ære for den første fuldmåne af året, lamperne pryder gaderne i mange flotte farver.

Se et flot udvalg af rispapirlamper her

En farvet rispapirlampe

Men i dag har de hængende rispapirlamper, fået en helt ny betydning i Kina. Lige siden moderne teknologi begyndte at forbedre kommunikationen mellem landene, har den kinesiske papir lanterne nået alle hjørner af vores verden. Efterspørgslen efter en rispapirlampe er voksede, som et resultat, og kineserne har med succes udnyttet denne gamle tradition . De papir lanterner er blevet omdannet til en afsætningsmulighed for kinesisk kreativitet og de ​​kunstnere, der gør dem har udviklet alle former for innovative designs med udsmykkede detalje arbejde.
Lige siden har rispapirlamperne blevet brugt til at fejre særlige begivenheder som fødselsdage , bryllupper og jubilæer. De har endda været brugt til militære kommunikationsformål , og på et tidspunkt, de blev set som et statussymbol. Den større mængde af lanterner og større deres størrelse i en persons hjem , jo rigere de blev anset for at være.

I dag har den kinesiske papir lanterne blevet omfavnet som en unik og smuk måde at dekorere sit hjem og andre indvendige rum. I interiør design, lanterner give farve og en orientalsk smag. De farverige rislamper hænges i forskellige størrelser, former , farver og stilarter kan købes i interiør design butikker og specialbutikker på nettet.

Ifølge Feng Shui en viden om farver kan du bruge rispapirlamperne til at skabe harmoni i ethvert hjem eller arbejdsplads. Farver bør ikke anvendes vilkårligt, men anvendes i henhold til hvilken af de fem elementer, de repræsenterer.
Vand er repræsenteret ved blues og sorte. Blå skaber en fantastisk beroligende tone, når lamperner er dæmpet tændt .
Grøn er en af ​​de mest harmoniske farver i naturen, lanterner i grønne nuancer repræsenterer fornyelse og frisk energi og er også kendt for at reducere stress. Mulighederne er store når du skal pynte dit hjem eller fest med rispapirlamper.

Skriv en kommentar