Pas på dine ansatte og de passer på dig

Hvis du passer på dine ansatte og sætter pris på disse, så vil de på sigt blive ambassadører for din virksomhed, og deres arbejdsindsats vil lignes have en positiv effekt. Der er flere metoder som du kan passe på din ansatte, som vil være grundlaget for dette indlæg.

 business review

At ”passe på din ansatte” skal ikke ske på en daglig basis , men i lang højere grad end ved den årlige julefrokost. Derfor vil vi her komme med 4 ting til hvordan du kan passe på og sætte pris på dine ansatte henover året.

 1: Møder

Opsæt afslappet en-til-en kaffemøder med dine mellemledere, men i stedet for at bruge tiden på at tale om deres præstationer, brugt tiden på at snakke om deres karriere, håb og drømme. Spørg dem, hvad deres mål er, og tænke over, hvordan du kan hjælpe dem. Få deres tanker om, hvordan deres job går, og se om der er noget, du kan gøre for at hjælpe dem til at arbejde bedre. Giv dem en mulighed for at give dig feedback.

2: Præcise og specifikke komplimenter

I stedet for at lade den ansatte vide, at han/hun gør et godt stykke arbejde, så vil personen sætte mere pris på komplimenter til en specifik opgave. De generelle komplimenter falder hurtigt i gruppen med klicher, og selve effekten deraf minskes. Læs mere omkring møder her.

3: Alternative fællesskabsarrangementer

Det kan være rigtig godt for en virksomhed at holde de sædvanlige julefrokoster eller sommerfester, men det bliver ofte vane, og vil på sigt ikke give de ansatte den værdi som der er tiltænkt. En løsning kan være alternative arrangementer som f.eks. en heldags bådtur på vandet, hvor man komme væk fra de rette elementer og prøver noget grænseoverskridende. Husk dog de rigtige forsikringer (læs mere her).

4: Udviklingsmuligheder

At finde muligheder for dine medarbejdere er en fantastisk måde at vise, at du virkelig deres interesse i sinde. Fra sjov virksomhedsarrangementer (foredrag etc.) til alvorligt karriere-styrkende events, så vil din medarbejdere sætte pris på, at du gør hvad du kan for at hjælpe dem med at vokse og få mest muligt ud af deres job.

Skriv en kommentar