Kostumer | Få inspiration til fester med udklædning

kostumer og udklædning

Hold en god fest med udklædning

Udklædning giver ofte et ekstra pift til din fest. Især når folk ikke kender hinanden ret godt i forvejen, kan de sjove kostumer være et godt samtaleemne.

Udklædning er ikke kun relevant til privatfesten. Kostumer kan sætte godt gang i fredagsbaren, hvor I måske ofte kommer til at gå det samme sted hen efter arbejde og drikke de samme øl inden weekenden. Bliv i stedet på arbejdspladsen men aftal, at I har kostumer med på arbejde, som I skifter til om eftermiddagen. Det skal nok friske op på normerne og få kollegerne til at blive lidt længere.

Måske har du en fornemmelse af, at mange af festerne sammen med dine venner flyder sammen og er svære at huske fra hinanden. Fester med kostumer gør det lettere at huske den ene fest fra den anden. Desuden kan det gøre, at I ser hinanden i noget nyt tøj og i nogle anderledes roller. Måske har gruppens stille person en skuespiller i maven, som kan blive hjulpet frem af sjove kostumer.

Kostumer – vælg et tema til festen

Fester med udklædning er oplagte at kontrollere med et tema. Man kan selvfølgelig bare vælge at gæsterne kan klæde sig ud præcis, som de har lyst med frit valg. Det er eksempelvis normalt til sidste skoledag, at eleverne selv kan bestemme deres kostumer. Men et tema for festen sætter nogle rammer, der kan gøre det lettere at vælge ikke bare kostumer men også give inspiration til oppyntning, mad og hvad der skal drikkes.

Mangler du et tema, så vælg eksempelvis et årti med musik, du godt kan lide. Du kan også vælge lande eller større områder som inspiration med en Asien-fest eller en Sverige-fest med Abba-musik og blå/gule farver til drinks og kostumer. Udklædningen til en Sverige-fest kan også nemt være tøj fra H&M eller at komme som Pippi Langstrømpe.

Gider dine venner ikke rigtig udklædning, så kan deres kostumer nemt være sjove hatte, som du finder billigt. De kan i øvrigt genbruges nytårsaften.

Lad kostumer og mad/drikke matche

Når du holder temafest med kostumer og fælles spisning, så er det oplagt at lade maden og temaet for festen matche. Spis kødboller og potatismos til den svenske fest eller søg på de hotteste retter fra det årti, hvis du holder 1950’er fest eller måske vælger at hylde 90’erne. Der er god mulighed for at være kreativ og søge gode tips til inspiration hos vennerne eller på nettet. Kig f.eks forbi hjemmesiden Dramashop.dk for inspiration til kostumer og temafester.

Skriv en kommentar