Klar til børnehave

Ting der skal sættes navnelapper og labels på når dine børn starter i børnehave

 

At starte i børnehave kan være en stor ting for både børn og forældre, præcis ligesom når de nogle år efter skal starte i skole. Der er så meget der skal forberedes og der er rimelig meget for forældrene at bekymre sig om.

 

En ting du ikke behøver at bekymre dig om er, at miste dit barns ejendele i skolen. Man kan nemlig sætte navnelapper og strygemærker på næsten alt hvad barnet tager med i børnehaven og på den måde undgå, at flere ting ikke kommer med hjem igen når dagen er omme. Vi har lavet en liste over de ting vi selv synes er nødvendigt at sætte navnelabels på. Vi håber listen kan bruges 🙂

 

  1. Tøj

 

Navngiv alt deres tøj nemt med klistermærker eller strygemærker fra Labelking.dk. Ved mærkning af tøj sættes klistermærket fast på beklædningsgenstandens vaskeanvisning. For tøj uden vaskeanvisning/tøjmærke anbefales strygemærker. Strygemærkerne er beregnet til permanent mærkning af tekstiler, som tåler varme. Stryges hurtigt og enkelt på beklædningsgenstande. Du skal blot skrælle og holde etiketten på pleje instruksen inden i beklædningen.

 

Da personale ikke vil kunne huske, hvilken jakke eller hvilket tørklæde hvert barn havde på da de mødte ind er denne løsning næsten nødvendig. Endvidere kan det tænkes, at nogle børn har den samme frakke eller den samme cardigan. Også dette problem kan løses ved brug af strygemærker.

 

2. Sko

 

Sko er også noget vi helt sikkert vil anbefale dig at mærke med navnelapper. Børn tager tit skoene af i børnehaven og det øger risikoen for, at de kommer til at tage andres sko på når de skal hjem eller mister dem. Du kan blot klistre en navnelap inde i skoen, hvor der normalt allerede sidder et mærke enten i bunden eller oppe af siden.  Du kan vælge en lys farve, så navnelapperne skiller sig ud og dit barn nemt kan genkende hvilke sko der er deres.

 

3. Taske

 

Sæt endelig også navnelabels på den lille taske eller rygsæk som dit barn får med i skole. På den måde kan både du og personalet hurtigt, hvilket barn tasken tilhører. Sådan kan du sikre dig at du tager den rigtige med hjem i tilfælde af, at flere børn har den samme taske.  

 

Vi vil her anbefale at du designer klistermærket sammen med dit barn, så de selv kan vælge farve og figur der skal på labelen. Det vil gøre det meget nemmere for dem at få øje på deres egen taske, da de ikke selv er  stand til at læse deres navn.

 

4. Madpakker

 

Det er meget smart at klistre en navnelabel på dit barns madpakke. På denne måde undgår du, at de bliver glemt i børnehaven og gør livet lidt nemmere for pædagogerne.

 

5. Drikkedunke og flasker

 

Navnelapper på drikkedunke og flasker er næsten nødvendigt. Her ville det også være en meget god idé at få dit barn til at bestemme farven og figuren, så de altid har styr på, hvilken drikkedunk er deres. På den måde undgår de både at miste den og måske også at blive smittet af andre børn der er forkølet.

 

6. Bøger

 

Når dit barn gerne vil tage en yndlingsbog med i børnehaven, enten for selv at læse den eller for at vise den til venner og pædagoger, så er det meget sandsynligt at den bog bliver glemt eller stillet blandt andre bøger i børnehaven. For at undgå at dit barn på den måde mister deres yndlingsbog kan vi kun anbefale, at du også klistre en navnelap på her.

 

7. Legetøj

 

Legetøj, og især det som er dit barns yndlings, er lige så vigtigt at få med hjem som bøger. Derfor kan det kun være en fordel at klistre navnelapper på legetøjet som dit barn tager med i børnehaven.

 

8. Bamser

 

Der er flere børn der slet ikke kan tage deres middagslur i børnehaven uden deres yndlingsbamse. For at sikre dig at den altid kommer med hjem igen, vil vi helt sikkert anbefale at du også mærker bamsen med enten et klistermærke eller et strygemærke.

 

 

Alle navnelapper kan bestilles på Labelking.dk.

Skriv en kommentar