Kend faldgruberne ved erhvervsabonnementer

Hvis man bliver selvstændig for første gang, er det pludselig en masse muligheder der åbner sig omkring ting, der kan blive betalt af virksomheden. En af de helt åbenlyse er naturligvis dine næste smartphone og ikke mindst abonnementet. Du bliver naturligvis beskattet af det, men taler du meget i telefon, er der ingen tvivl om at det sagtens kan betale sig. Det kan dog være en rigtig god ide at være lidt opmærksom på de vilkår ens abonnement kommer med.

Billig mobil – lang bindingsperiode.

Der er mange teleselskaber der tilbyder nogle rigtig favorable priser på populære telefoner som iPhone 7, Samsung Galaxy 8, de billigste mobilpriser er dog meget sjældent det samme som de laveste priser i perioden. Erhvervsabonnementer har nemlig en meget stor forskel i forhold til andre abonnementer til private.

Et erhvervsabonnement har nemlig ofte en bindingsperiode på intet mindre end 36 måneder, hvilket altså er hele tre år. Det er der flere grunde til at du skal overveje nøje, inden du beslutter dig, om det er den vej du skal gå.

Hvis du er en helt nystartet virksomhed skal du eksempelvis starte med at spørge dig selv: Er det her jeg er om tre år? Du forventer sikker, at det er her du skal være resten af livet, men hvad med et opkøb, hvad hvis du vil skifte og lignende, så er tre år pludselig lang tid at hænge på et abonnement.

Desuden kommer der uden tvivl en ny model du gerne vil have fingrene i, inden der er gået 36 måneder, og skal du skifte telefon binder du dig pludselig for 36 måneder igen. Så find en udbyder der tilbyder lavere binding (hvilket de fleste gør mod en højere betaling af telefon). Du kan også overveje at lade firma betale for din almindelige telefonregning, hvilket er helt i orden regnskabsmæssigt så længe du betaler skat af det.

Skriv en kommentar