Internettet glemmer aldrig

Når jeg bevæger mig rundt på nettet, oplever jeg dagligt personer der lægger indhold ud eller udtaler sig uden tanke på, at internettet som medie aldrig glemmer.

Når vi bruger internettet i vores dagligdag, iværksætter eller ej, handler det i høj grad om at søge og dele informationer med hinanden. Vi har altså fået mulighed for at dele erfaringer og viden med hinanden som aldrig før.

Langt de fleste kender værdien af internettet og den enorme mængde information man kan finde via søgemaskiner som Google. Mange bidrager selv dagligt med information i form af blogindlæg, kommentarer, forum aktivitet, pressemeddelelser og så fremdeles. Men er det kun regnbuer og lyserøde skyer?

Tænk dig om inden du offentliggører indhold online

Vi kan hvis hurtigt blive enige om, alle de fantastiske muligheder som internettet har givet os og det kan vi snakke om i dagevis. Men tænker du over, at du faktisk løber en stor risiko hver gang du lægger noget online?

Jo jo, der er skam også en lille djævel der sørger for, at alt hvad du skriver bliver gemt og aldrig glemt. Det gælder også de kommentarer, du lige fik skrevet den dag du var i rigtig dårligt humør og fik skrevet i et knap så pænt sprog og måske endda noget du ikke helt mente. Det kan også være, at du ganske enkelt får skrevet et indlæg uden helt at få undersøgt fakta og derfor deler urigtig informationer.

Kan du se hvor jeg vil hen?

Pointen er at det er pokkers vigtigt at du tænker dig om inden du trykker ”offentliggør”. Vi har alle sammen været i den situation, at vi i et ophedet øjeblik får sagt noget vi ikke mener eller er direkte forkert, ene og alene af den grund at vi ikke tænker os om før vi taler/offentliggører. Det er lettere at glatte ud hvis det er noget du har sagt IRL men når det er skrevet og offentliggjort online, så er der ingen vej tilbage, det forsvinder ikke bare.

Min opfordring og hele grunden til dette indlæg er, at stoppe op og overvej om du kan stå inde for det du skal til at lægge ud, for du kan altid blive stillet til ansvar for dine udtalelser online.

Jeg får ofte rådet at lade et blogindlæg ligge et par dage før det gennemlæses og offentliggøres for at undgå indhold skrevet på en dårlig dag.

Har du nogensinde selv brændt nallerne på en udtalelse eller et indlæg, online?

Skriv en kommentar