Frankeringsmaskine til webshop

Jeg har for nylig købt en frankeringsmaskine. En fin lille sag der ikke fylder særlig meget. Grunden til jeg valgte at købe en frankeringsmaskine, er pga. af min strømpe butik, hvor jeg har en del brevforsendelser. Det vil jeg gerne vil lave et lille indlæg om.

Fordele ved en frankeringsmaskine

Da jeg i sin tid havde kontakt til Post Danmark omkring dette, fik jeg en liste over godkendte forhandlere af frankeringsmaskiner. Jeg valgte at købe maskinen hos Daki A/S, som også står for den efterfølgende vedligeholdelse og service. Prisen er 0,80 øre pr. forsendelse. (Jeg kunne ikke finde andre forhandlere, som havde en lignende afregningsmodel – de andre forhandlere kunne typisk tilbyde en fast pris. pr. måned). De 0,80 øre inkluderer farve/bælk, service og opdatering af priser mm. Da maskinen ikke kan trykke direkte på forsendelsesposerne, benytter jeg nogle specielle labels til dette. De koster ca. 0,10 øre pr. stk. På disse labels bliver der ud over porto- og stempel mærket også trykt en kort reklametekst.

En anden fordel i mine øjne er, hvor enkel betalingen for postforsendelser er. Du indbetaler blot et beløb til en konto ved Post Danmark. Den konto bliver i øvrigt forrentet til 1 el. 2 % pr. år (kan ikke huske den nøjagtige sats), det er i hvert fald meget bedre end min driftskonto i banken – og endnu bedre end at have pengene bundet op i frimærker. Det betyder også, at jeg minimerer jeg antallet af bilag i mit regnskab.

Det sidste og mest åbenlyse fordel er en reducering af udgifterne til porto.  Du sparer 1,5 DKK på portoen på et almindeligt brev (Reelt 0,80 øre når driftsudgiften er fratrukket). Generelt er der mellem 1 – 5 kroner at spare på portoen, alt efter størrelsen på forsendelsen, og om det er A eller B post. Desværre er det ikke så simpelt at beregne besparelsen, og det leder mig straks til næste afsnit med ulemper ved frankeringsmaskine.

Ulemper ved en frankeringsmaskine

En af de største ulemper  er ikke forbundet direkte til selve maskinen, men Post Danmarks måde at beregne forsendelser på. Ved frankering med frimærker er betegnelser som maxi- og storbrev afskaffet. Det er dejligt, at systemet er simplificeret. Til gengæld er disse stadigvæk gældende ved frankering med frankeringsmaskine (og med PP-Tryk i øvrigt). Dvs. du skal være opmærksom på forsendelsen fysiske dimensioner, hvilket reelt giver mere arbejde ved nogle forsendelser.

Til mit held havde det lokale Post kontor et lækkert måleskema i plast, jeg måtte få uden beregning. Det er i hvert fald noget nemmere end at skulle mål på kryds og tværs.

Afslutningsvis
Jeg gav 3.000 DKK for selve maskinen og har indbetalt et beløb, der dækker cirka et års drift. Der skal selvfølgelig nogle forsendelser igennem, før disse penge er tjent ind. Personligt synes jeg at forsendelsen virker mere professionelle i stedet for manuelt påsatte frimærker. Har du en webshop, med bare et par brevforsendelser om dagen kan det sagtens betale sig at kaste nogle penge efter en frankeringsmaskine.

Billeder

Markedsføring på frankeringsseddelFrankeringsmaskine til webshop

8 tanker om “Frankeringsmaskine til webshop

 1. Tak for et spændende indlæg. Jeg har selv tidligere drevet en webshop og ved hvor stort et arbejde det kan være at sende breve og pakker. Men må indrømme at jeg af en eller anden mystisk årsag aldrig har undersøgt mulighederne for en frankeringsmaskine…

  Så blev man alligevel lidt klogere i dag 🙂

  Men vil det sige at det ikke er alle og enhver der kan sælge frankeringsmaskiner?

 2. Nej det er kun godkendte forhandlere. Du kan få en oversigt over dem ved at henvende dig til PostDanmark. Daki A/S er så vidt jeg ved de eneste som har en “fast pris pr. brev” løsning. Ellers koster det normalt et eller andet abonnement.

 3. Jeg har nu været ved at købe en frankeringsmaskine flere gange, men det nåede aldrig at blive til nået.
  Men efter der er kommet selvklæbende frimærker, og nye takster, så syntes jeg slet ikke det kan betale sig –

 4. Hej Casper,

  Super godt indlæg – det var lige noget jeg kunne bruge! Jeg har selv kigget efter en frankeringsmaskine, men opgav til sidst at finde ud af det, på grund af de forskellige abonnementsmuligheder.

  Nu vil jeg prøve og undersøge Daki A/S og se, om det også kan betale sig for mig. Hvordan er det i øvrigt med internetopkobling til maskinen? Skal den være fast med kabel eller kan den køre det trådløse?

Skriv en kommentar