Førstegangsfødende synes det er svært at erindre børnesange

Der synges utallige børnesange og adskillige folkekære af slagsen, som opføres foran og inklusive børn. Såfremt du selv er pædagogmedhjælper eller på anden måde mødes med børn, hvor man gerne må spille forskellige børnesange, så kan det være du oplever at have glemt nogle af sangene.

Er du en fremtidig mor?

Som gravid eller vordende farmand, så er det rigtig godt at starte op med at indstudere børnesangene, så kan man næsten alle de mest syngede sange når du har brug for dem. Når først guldklumpen er kommet til verden, får du for alvor travlt, så øv dig helst før.

Ydermere er det meget kvalitativt for babyen, hvis moren synger imens hun er med barn. Barnet er i stand til høre børnesangene og formår hermed nærmest at genkende sangteksterne. Det virker tilnærmelsesvis betryggende på babyen. Desuden kan man jo forsøge sig med melodierne uden at guldklumpen opfatter teksten og derfor er det en egnet måde at indøve på.

Enkelte typer af børnesange

Der eksisterer ekstremt mange sange til børn, og i den meget lange række af kategorier. Der forekommer f.eks. morgensange og alternative børnesange.

Mange af sangene er sat på skrift med opdragende henblikke, så børnehavebørnene kan erfare lidt ud af børnesangen eller den leg der er en del af det. Så de små kan få lært rigtig mange ting ved at være med i mange børnemelodier.

En hel del af melodierne er desuden rigtig fine at spille i f.eks. de små klasser. Her kan man være sammen om en børnesang, hvor de på samme tid kan lære lidt og lære hinanden at kende rigtig godt. Der forekommer bla. mange slags fællessange, ligesom der eksisterer en lang række børnesange hvor børnene sender næste vers videre til den næste i rækken.

Forskellige skattede børnesange

Der eksisterer som i diverse øvrige kunstarter, enkelte sange der er mere højtelsket end de øvrige. De genkender sikkert melodier som Hønsefødder og Gulerødder og Bro, bro brille.

Men en af de mest afholdte melodier er Mariehønen Evigglad. Sangen om mariehønen der er ude i regnen og render ind i sneglen Søren, som byder inden i sneglehuset, hvor de så bliver rigtig tætte makre mens de er krøbet i ly for regnen. Børnesangen ender med at de bliver ægteviet.

Etikken her bør jo andrage sig til at det absolut kan betale sig at hjælpe andre, uden du med det vons får noget igen. Rub og stub som du donerer til andre, kommer tilbage på et eller andet tidspunkt. Et fint lille budskab at få skildret til de små på en rigtig fin måde. Endog selvom børnene muligvis ikke lige tænker så dybdeborende over sangteksten, men en anelse hænger jo nok ved alligevel.

Skriv en kommentar